O oficiálnej kandidátke Kaníka rozhodne SDKÚ v marci

26.02.2013 Bratislava

Bratislava 26. februára (TASR) - Strana SDKÚ-DS rozhodne 22. marca, či bude Ľudovít Kaník jej oficiálnym kandidátom vo voľbách predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). V straníckych primárnych voľbách zatiaľ iný kandidát ako on nefiguruje. O Kaníkovi sa v strane hovorí ako o "už skoro oficiálnom kandidátovi".

"Je naším kandidátom a snaží sa získať podporu strán Ľudovej platformy. Verím, že dôjde k dohode na spoločnom postupe Ľudovej platformy v Banskobystrickom kraji," povedal pre TASR podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec. Pripomenul, že Ľudová platforma strán SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd sa snaží o dohodu na spoločnom postupe v každom kraji.

Smer-SD postaví do boja o kreslo predsedu vyššieho územného celku Vladimíra Maňku. Podporu nájde aj u SMK. Kandidatúru zvažuje aj Milan Urbáni, ktorý kedysi pôsobil v ĽS-HZDS a po odchode z hnutia si založil vlastnú stranu.

V hre je však podľa Urbániho aj iný vážny kandidát, ktorého by uprednostnil pred vlastnou kandidatúrou, no konkretizovať nechcel. Momentálne podľa neho prebiehajú intenzívne rokovania, okrem iného aj o možnosti podporiť kandidáta Smeru-SD Maňku. Voľby do vyšších územných celkov sa majú konať na jeseň tohto roku.
 

Vyberte región